top of page
Memo family logo

FRI FRAKT OVER 550KR - Helt hjem

Memo family logo

Om oss

Få flyt i hverdagen!

Vi utvikler spennende og nyttige produkter for læring og mestring, slik at du kan redusere hverdagsstress og frustrasjon.

Hei! Vi er Mats og Maren, og vi driver Memo Family.

Sammen har vi en sønn, og han er en sentral del av hvordan Memo Family ble til.
For da mini var tre år ville han ikke pusse tenner, og skulle helst sove i samme seng som mamma og pappa. Det ble mye tull, tøys og frustrasjon – og leggingen tok ofte lang tid. Tiden vår sammen på kvelden ble spist opp av dette, og mini fikk stadig for lite søvn.

 

Som et prosjekt for å forbedre situasjonen begynte vi å tegne store plakater med masse forskjellige spennende skapninger og en oppmerket vei. Tanken var at mini kunne sette inn klistremerker når han gjennomførte disse tingene av egen vilje, uten for mye mas fra oss. På forhånd avtalte vi at når han kom i mål skulle vi dra på telttur, som mini synes var veldig spennende. Målet i seg selv skapte stor motivasjon og alle de forskjellige tegningene på plakaten gjorde at mini syntes dette var gøy. Vi lagde historier om tegningene og det ble et slags felles fokus i hverdagen som involverte hele familien.

Dette ble starten på Memo Oppdagelsesverden, som er vårt hovedprodukt i dag. Vi så rett og slett hvor bra det fungerte for oss, og ville dele det med andre småbarnsforeldre. Det er jo ingen hemmelighet at mange har de samme utfordringene i hverdagen med små barn.

Konseptet er altså utviklet av oss, Mats og Maren, men det var ikke helt ut av det blå at vi kom til den løsningen. Vi har begge mange års erfaring med sosialt arbeid, og faglig kompetanse innenfor barnevern og omsorgsyrket. Mats har jobbet mye med atferdsanalyse og tegnøkonomi gjennom arbeid med unge mennesker med autisme; Maren er utdannet barnevernspedagog og har jobbet mange år i barnevernstjenesten og har kjennskap til flere ulike veiledningsmetoder.

Vi har begge et brennende engasjement for barns utvikling og familiehverdagen. Vi mener at når foreldre samarbeider, deler på ansvarsoppgaver, har oversikt og inkluderer barna, har det en positiv innvirkning på hvordan familiehverdagen oppleves for både store og små. Å redusere stress og frustrasjon i hverdagen er like viktig for barn, som det er for voksne.

Vi er også veldig glad i lister og organisering av hverdagen, og det er gøy å lage produkter vi ønsker oss selv. Våre produkter er en slags motvekt til dagens digitalisering, og vi vil gjerne holde litt fast ved penn og papir, som vi mener har en verdi i seg selv. De fleste bruker i dag kalendere på mobilen, mens vår ukeplanlegger kan ligge fysisk fremme. På denne måten kan barna også ta del i det som skal skje, og lære å forholde seg til planer og tid.

Alle våre produkter produseres i Norge, og vi heier sterkt på bærekraft og småskalaproduksjon.

Ta gjerne kontakt på e-post dersom du har spørsmål eller tilbakemeldinger.
hallo@memofamily.no

/ Maren, Mats og mini 

Tørket bygg liggende på et gulv.
bottom of page